Oud BuurtBaners

Sakina Bouyachfar

Goedendag allemaal,

Mijn naam is Sakina Bouyachfar woonplaats kolenkit/bos en lommer in Amsterdam. Ik ben ongeveer in 2016 begonnen met dingen organiseren in de wijk en ben met een groep moeders een organisatie gaan vormen die de vergeten moeders heet en ook bekend staat als de tijger moeders we deden veel dingen in de wijk zoals activiteiten organiseren buren helpen die het moeilijk hadden en mensen helpen zoeken naar de juiste hulp.

Ik ben toen aangenomen op 31 December 2020 als buurtbaner van de Kolenkit, vanuit de buurtbaan heb ik en mijn collega veel projecten in de wijk opgezet en mensen gemotiveerd om ook dingen te organiseren in de wijk en we hielpen ook buurtbewoners de juiste pad op te sturen naar professionele hulp we hebben tevens de voedseluitgifte georganiseerd vanuit huis van de wijk de Back daarnaast, ik had daarnaast ook een externe coach Mbarka Nbir die mij hielp bij mijn zelf ontwikkeling en aan mijn droom te werken om een eigen onderneming op te starten.

De buurtbaan heeft voor mijn veel opties geleverd ik heb in die periode trainingen/cursussen kunnen volgen en mijn zelf verder kunnen ontwikkelen in de organisatie bij Combiwel, want er kwam een vacature vrij voor locatie leider in huis van de buurt de Boeg en ben daarvoor aangenomen dus ben een half jaar eerder uitgestroomd.

Wat ik heb betekend voor de buurtbaan is dat ik met een nieuw concept ben gestart dat ik 24 uur voor Combiwel werk en deeltijd een eigen onderneming heb en dat ik buurtbaan meer bekendheid heb gegeven door veel interviews en heb ook een film gemaakt over sleutel personen/buurtbaan.

De ervaring die ik nooit vergeten zal is dat ik zo veel steun heb gehad om mezelf te ontwikkelen en de hulp die ik heb gehad om mijn droom waar te kunnen maken.

Sakina Bouyachfar