Huidige BuurtBaners

Ouarda el Morabet

Ik woon in Watergraafsmeer en ben sinds december 2021 Buurtbaner in de Indische Buurt.

Tien jaar geleden heb ik Life&Style opgericht. Sindsdien ben ik sleutelpersoon in de Indische Buurt en omgeving.

Ik volg verschillende praktijkgerichte trainingen. Of ik nog een specifieke opleiding wil volgen tijdens het Buurtbaan traject moet ik nog overwegen.

De Buurtbaan betekent voor mij een stukje erkenning. Het is hard werken als sleutelpersoon. Dat doe ik graag, maar een stukje financiële en inhoudelijke erkenning motiveert mij om door te gaan. Daarnaast is het heel fijn om met andere Buurtbaners ervaringen uit te wisselen.

Ik breng heel veel ervaring mee. Ik werk al jaren met bewoners die niet naar formele instanties durven stappen. Life&Style is heel laagdrempelig. Mensen komen daardoor wel naar mij toe. Ik werk intensief samen met formele organisaties in de buurt en zorg er met mijn vrijwilligers voor dat de drempel om professionele hulp te zoeken wordt verlaagd voor mensen.

Ik heb heel veel aan de coaching binnen het traject van de Buurtbaan. De adviezen die ik hier krijg aangereikt, gaan een leven lang mee en kan ik gebruiken om in mijn functie als Buurtbaner verder te groeien.