Huidige BuurtBaners

Juaini Binti Mat

Ik ben Juaini Binti Mat en ik ben geboren en getogen in Maleisië. Ik ben in 1998 naar Nederland gekomen. In 2000 besloot ik een parttimebaan te zoeken, en ik ben aangenomen als catering medewerker. De job paste goed bij mijn gezinssituatie. Door privéomstandigheden ben ik gestopt met werken in 2010 en werd ik fulltime moeder.

Na vijf jaar niet gewerkt te hebben, besloot ik in 2015 werk te zoeken als vrijwilliger in een non-profit organisatie. Ik ben toen als vrijwilliger gaan werken als administratieve kracht. Daarna heb ik gesolliciteerd bij diverse bedrijven maar helaas werd ik afgewezen. De reden die ik te horen kreeg was dat ik weinig werkervaring had. Daarom ben ik in 2020 een mbo2 opleiding zorg en welzijn gaan volgen. Bij fysiopraktijk Bos en Lommer heb ik anderhalf jaar stagegelopen als baliemedewerker. Daarna liep ik nog zes maanden stage bij nltraining als traject medewerker en facilitairmedewerker. Deze stages hebben mij veel werkervaring opgeleverd.

Na mijn stageperiode heb ik nogmaals bij diverse bedrijven gesolliciteerd, maar helaas werd ik steeds afgewezen. Er zouden betere kandidaten zijn. Toen zag ik een vacature voor Buurtbaner. De baan was gericht op alleenstaande moeders en armoedebestrijding bij Vrouwencentrum De Baarsjes. Eerst twijfelde ik om te solliciteren. Gelukkig ben ik aangenomen. Zodoende ben ik daar sinds 1 november 2022 in dienst als Buurtbaner.

Dankzij de Buurtbaan kan ik mij nu verder ontwikkelen, ook kan ik werken en daarnaast studeren. Ik krijg ook ondersteuning van een coach die mij helpt om een opleiding te vinden die bij mij past. Zo kan ik via het Buurtbaantraject uiteindelijk doorstromen naar een reguliere baan. Als volwassenen kansen krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen, krijgen zij een betere plek in de samenleving en op de arbeidsmarkt. Leren creëert dus kansen.

Mijn taken als buurbanner zijn:

  • Nieuwe deelnemers werven voor de activiteiten.
  • Mijn netwerk verbreden om nieuwe deelnemers te werven.
  • Activiteiten organiseren voor de buurt.
  • Verbinding en contact maken met de mensen die in de buurt wonen.
  • Lichte administratieve werkzaamheden.
  • Een luisterend oor voor de bewoners, daarna signaleren wat ik voor hen kan betekenen.
  • Vrijwilligers werven die iets voor buurtbewoners en de maatschappij willen doen.
Juaini Binti Mat