Oud BuurtBaners

Awatif Rahmani

Mijn naam is Awatif Rahmani,

Moeder van 2 prachtige kinderen en woonachtig in Bos en lommer.

In September 2019 werd ik de 3e buurtbaner in de Baarsjes gemeente Amsterdam. De Buurtbaan kwam op mijn pad nadat ik een overleg had gehad met mijn klantmanager. Ik vertelde haar dat ik graag wilde werken, maar dat ik geen kansen kreeg omdat ik door omstandigheden geen diploma’s heb behaald. Mijn kansen op de arbeidsmarkt waren zo goed als nihil. De kwaliteiten en vaardigheden had ik, maar zoeken naar een werkgever die in je wil investeren lukte niet.

Zij (klantmanager) stelde mij voor aan Phlip, die adviseerde mij te solliciteren. Bij mijn sollicitatie gelijk aangegeven dat ik graag een opleiding Sociaal maatschappelijk dienstverlening wilde doen om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. In de periode van 14 maanden dat ik buurtbaner was, werkte ik 24 uur per week en ging ik 1 maal per week naar school. In dezelfde periode dat ik mijn diploma heb behaald, heb ik succesvol gesolliciteerd en ben ik uitgestroomd. Ik heb daardoor plek gemaakt voor een nieuwe buurtbaner.

De Buurtbaan heeft voor mij betekend dat ik niet meer vastliep in een vangnet dat mij gevangen hield. Het heeft mij een kans geboden om deel te nemen aan de maatschappij en een voorbeeld te zijn voor mijn kinderen. Ik kan mijn ervaringsdeskundigheid inzetten om andere mensen te bereiken die misschien niet gezien worden. Omdat ik geloof in de kracht van de Buurtbaan, ben ik betrokken bij de ontwikkelingen van de Buurtbaan. Ik sta achter het project en wil mijn verhaal graag met derden delen om ze te laten zien dat alles mogelijk. Dromen kunnen uitkomen!

Ik ben nu werkzaam als een zorgprofessional in de jeugdzorg waarbij ik jongeren ondersteun. Deze jongeren hebben iemand nodig die in ze gelooft en ze vertrouwd. Die ze leert dat je fouten kan en mag maken maar dat je altijd weer moet opkrabbelen en voor jezelf moet gaan.

Awatif Rahmani